Venemaa pikendas Twitteri aeglustamist

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Scanpix/ Tass

Venemaa teatas esmaspäeval, et jätkab Twitteri aeglustamist seoses ebaseadusliku sisuga ja ähvardas võtta samasuguseid meetmeid ka Facebooki ja YouTube'i suhtes.

Meediajärelevalve Roskomnadzor aeglustas Twitteri teenuseid märtsi keskpaigas, süüdistades firmat suutmatuses eemaldada lapspornograafiaga, uimastitega ja alaealiste enesetapule julgustamisega seotud sisu.

Ametkond andis Twitterile kuu aega sisu eemaldamiseks, ähvardades vastasel korral selle tegevuse Venemaal täielikult peatada. Läinud kuul pikendati tähtaega mai keskpaigani.

Esmaspäevases avalduses öeldi, et tähtaega otsustati taas pikendada, kuivõrd Twitter on eemaldanud rohkem kui 90 protsenti «keelatud informatsioonist».

«Twitter on väljendanud valmidust ja huvi alustada konstruktiivset dialoogi Roskomnadzoriga,» teatas järelevalveamet ja lisas, et hindab Twitteri katseid Vene seadusi täita.

Roskomnadzor ei täpsustanud, kas Twitteri aeglustamine lõpetatakse, kui ülejäänud vaidlusalune materjal on kustutatud. Samuti ei antud uut tähtaega.

Järelevalveamet teatas ka, et on tuvastanud ebaseaduslikku sisu ka teistel lehekülgedel nagu Facebook ja You Tube.

«Kui need platvormid ei võta asjakohaseid meetmeid, võib neile kehtestada sarnaseid sanktsioone,» öeldi avalduses.

Kremli-kriitikud on väljendanud muret, et Twitteri ja teiste sotsiaalmeediaplavormide sihikule võtmine on katse vaigistada opositsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles