Türgi riigimeedia vallandas tülikaid küsimusi esitanud ajakirjaniku

Copy
Türgi mõjukas siseminister Süleyman Soylu pressikonverentsil. Foto on illustratiivne.
Türgi mõjukas siseminister Süleyman Soylu pressikonverentsil. Foto on illustratiivne. Foto: www.imago-images.de/imago images/Xinhua / Scanpix

Türgi riikliku uudisteagentuuri Anadolu ajakirjanik vallandati reedel, kui ta oli valitsuse pressikonverentsil tõstatanud maffiabossi esitatud piinlikud süüdistused mõjuvõimsa siseministri vastu.

Türgis on tekitanud viimastel nädalatel kõneainet YouTube'i postitatud videod, kus välismaal elav allmaailma pealik Sedat Peker süüdistab valitsuse ja võimuloleva Õigluse ja Arengu Partei (AKP) liikmeid korruptsioonis ja erinevates kuritegudes.

Ühes videos väidab Peker, et siseminister Süleyman Soylu pakkus talle mullu kaitset ja andis vihjeid tema suhtes käivitatud juurdlusest, mis olevat võimaldanud tal enne vahistamist Türgist põgeneda.

Soylu on üks mõjukamaid tegelasi president Recep Tayyip Erdoğani valitsuses. Opositsioon on survestanud siseministrit lahkuma, kuid too on Pekeri süüdistused tagasi lükanud.

Anadolu reporter Musab Turan nõudis tööstusministrilt Mustafa Varankilt ja põllumajandusministrilt Bekir Pakdemirlilt reedel nende süüdistuste kohta vastust.

Turan küsis kahe ministri jahmatuseks, kas valitsusel on kavas skandaalile reageerida, viidates, et Soylu nime on hakatud seostama «moraalsete puudujääkidega» ja kirjeldas seda kui «häbi» allikat.

Video pressikonverentsist levis kiiresti sotsiaalmeedias.

Anadolu tegi kiiresti avalduse, teatades Turani vallandamisest põhjendusega, et tollel puuduvad ajakirjanduslikud põhimõtted ning ta levitab poliitilist propagandat.

«Me oleme palunud prokuröril viia läbi juurdlus, et teha kindlaks, kas (Turan) on terrorirühmituse liige või mitte,» kirjutas Anadolu.

Türgi presidendiameti kommunikatsioonijuht Fahrettin Altun aga tõdes Twitteris: «Neil, kes soovivad kahjustada meie riigi auväärsust, tuleb selle eest maksta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles