Erdoğan külastas Mägi-Karabahhi sõjas vallutatud Şuşa linna

Copy
Ilham Alijev ja Recep Tayyip Erdoğan Mägi-Karabahhis.
Ilham Alijev ja Recep Tayyip Erdoğan Mägi-Karabahhis. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan tegi täna sümboolse visiidi Şuşa linna, mille tema liitlane Aserbaidžaan eelmise aasta Mägi-Karabahhi sõjas Armeenialt vallutas.

Türgi oli septembris puhkenud ning ning kuus nädalat kestnud sõjas Aserbaidžaani peamine liitlane. Venemaa vahendusel sõlmitud relvarahuga lõppenud sõjas sai surma 6000 inimest.

Armeenia oli sunnitud loovutama alad, mis olid olnud alates 1990-ndatest tema kontrolli all, aga mida peab omaks ka Aserbaidžaan. Üks neist on Şuşa linn.

Kindluslinn Şuşa asub Mägi-Karabahhi suurimast linnast Stepanakertist 15 kilomeetri kaugusel. Selle langemine Aserbaidžaani vägede kätte tõi novembris sõtta otsustava pöörde.

Erdoğan saabus teisipäeva varahommikul Bakuusse, teatas Aserbaidžaani riiklik uudisteagentuur AzerTag. Õhtupoolikul kohtub ta Şuşas president Ilham Alijeviga, ütles Aserbaidžaani kõrge diplomaat AFP-le.

Kolmapäeval peab Türgi president Aserbaidžaani parlamendis kõne ning vaatab 2020. aasta Euroopa jalgpalli meistrivõistluste mängu Türgi ja Walesi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles