Kaks meest tunnistasid oma süüd politseinike ründamises Kapitooliumil

Copy
Märul Kapitooliumil 6, jaanuaril 2021.
Märul Kapitooliumil 6, jaanuaril 2021. Foto: AP/Scanpix

New Jersey spordiklubi omanik tunnistas end reedel Washingtoni föderaalkohtus süüdi politseiniku ründamises 6. jaanuaril, kui tollase presidendi Donald Trumpi pooldajad Kapitooliumile tormi jooksid.

USA salateenistuse töötaja venda, 44-aastast Scott Fairlambi ootab nüüd veidi enam kui nelja-aastane vanglakaristus rünnaku eest, millega taheti takistada kongressi kinnitamast president Joe Bideni valimisvõitu.

Endine võitluskunstide harrastaja oli üks esimesi, kes end kallaletungis politseinikule süüdi tunnistas. Rünnakuga seoses on saanud süüdistuse sadu inimesi.

Märulist tehtud videost võis näha, kuidas ta teleskoopnuiaga vehkides politseinikku takistas ning karjus «patriootidele», et nad politsei relvituks teeksid ja hoonele tormi jookseksid.

Samuti tunnistas ta end süüdi kongressi ametliku menetluse takistamises.

Mitmed muud süüdistused tühistati.

Kuigi Fairlamb võib saada ka kuni 20-aastase vanglakaristuse, siis muu hulgas varasema kuriteoregistri puudumise tõttu ootab teda soovituslikult pigem 41 kuni 51 kuu pikkune vabaduskaotus.

Vanglakaristuse tegelik pikkus selgub 27. septembril, kui kohtunik otsuse ette loeb.

Politsei ründamises 6. jaanuaril tunnistas end reedel süüdi ka Washingtoni osariigist pärit Devlyn Thompson.

28-aastane Thompson oli rühmas, mis loopis korrakaitsjaid erinevate esemetega ning võttis neilt kilbid. Ühtlasi nähti teda vibutamas politseinike suunas metallnuia.

Ka Thompsonit võib oodata maksimaalselt 20-aastane vabaduskaotus, kuigi pigem jääb karistus Fairlambi asjas soovitatu kanti.

Justiitsministeeriumi andmeil on seoses 6. jaanuari märuliga süüdistus esitatud enam kui 570 inimesele. Enamiku süüteod on väiksed, kuid 170 on silmitsi süüdistustega rasketes kuritegudes, nagu kallaletung ja vandenõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles