Navalnõi äpp kadus valimispäeval Apple'i ja Google'i poodidest

Copy
Vene opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi Targa Valimise äpp nutitelefonis 16. september 2021.
Vene opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi Targa Valimise äpp nutitelefonis 16. september 2021. Foto: Shamil Zhumatov/Reuters/Scanpix

Vangi pandud Vene opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi "nutika hääletamise" äpp kadus reedel, kui algasid riigiduuma valimised, Apple'i ja Google'i rakenduste poodidest.

Kolm päeva kestvate parlamendivalimiste kampaaniat on iseloomustanud erakordselt ulatuslik ja jõuline opositsiooni mahasurumine.

«Navalnõi äpi eemaldamine poodidest on häbiväärne poliitilise tsensuuri akt,» ütles opositsioonijuhi liitlane Ivan Ždanov Twitteris.

Rakendus annab Navalnõi toetajatele teada, millise kandidaadi poolt nad peaksid hääletama, et valituks ei osutuks Kremli-meelne poliitik.

Venemaa süüdistas sel nädalal Google'it ja Apple'it valimistesse sekkumises ja nõudis, et nad «nutika hääletuse» äpi oma poodidest kõrvaldaksid.

Paguluses viibiv Navalnõi liitlane Leonid Volkov tõdes nüüd, et firmad allusid Kremli väljapressimisele.

«Meie vastas on kogu suur Vene riik ja isegi suured tehnoloogiafirmad,» ütles Navalnõi meeskond Telegramis.

Navalnõi on kannustanud vanglast saadetud sõnumites oma toetajaid laadima alla äppi, mis aitab hääletada maha võimuerakonna Ühtne Venemaa kandidaate. Tema meeskond soovitas tulevaste valimiste eel valida kommuniste.

President Vladimir Putin kannustas venemaalasi reedel algavatest riigiduuma valimistest aktiivselt osa võtma.

Putini Ühtne Venemaa säilitab ilmselt parlamendi alamkojas enamuse, kuigi tema toetus on arvamusküsitluste põhjal kõigi aegade madalaim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles