Göteborgis sai kortermaja plahvatuses viga vähemalt 16 inimest

Copy
Kortermaja pärast plahvatust Göteborgis Annedali linnaosas 28. september 2021.
Kortermaja pärast plahvatust Göteborgis Annedali linnaosas 28. september 2021. Foto: BJORN LARSSON ROSVALL/TT/EPA/Scanpix

Rootsi suuruselt teises linnas Göteborgis sai vähemalt 16 inimest vigastada, sealjuures neli tõsiselt, korterimajas aset leidnud plahvatuses, ütlesid võimud.

Esmareageerijate sõnul ei olnud tõenäoliselt tegemist õnnetusega. Rootsis on viimastel aastatel leidnud aset kümneid plahvatusi või pommirünnaku katseid, mida seostatakse kuritegelike jõukudega.

Kiirabi, päästjad ja tuletõrjujad suundusid teisipäeval sündmuskohale kortermaja juurde, kust pärast plahvatust kerkis must suitsusammas, näitas televisioon.

Natuke enne viite hommikul toimunud plahvatuse asjaolud pole esialgu teada, kuid see põhjustas tulekahju, ütles politsei.

«Sündmuspaik on suletud ja päästeoperatsioon käib,» ütles politsei pressiesindaja Hans-Jörgen Ostler.

Kohe, kui sündmuspaik on ohutuks muudetud, alustatakse juurdlust tulekahju ja plahvatuse suhtes, lisas ta.

Kohalik ajaleht GP teatas politseiallikatele viidates, et mõnda ukseavasse võidi paigutada lõhkekeha.

Päästeoperatsioonide juht John Pile ütles AFP-le, et kuigi juurdlus on vajalik, siis plahvatus elurajoonis või plahvatus üldse, pole tavaliselt õnnetus.

Sahlgrenska Ülikooli Haigla teatel on nad võtnud vastu 16 plahvatuses ja tulekahjus viga saanud inimest, ütles pressiesindaja Ingrid Fredriksson.

«Kuid pole kindel, et neid ei lisandu, olukord pole läbi,» ütles ta AFP-le enne kella kümmet hommikul.

Neli inimest said tõsiselt vigastada, ütles Fredriksson.

Plahvatus põhjustas hoonele tõsist kahju, edastas telekanal TV4.

Meedia teatel seisid mõned elanikud oma rõdudel ja evakueeriti tuletõrje poolt redelite abil. Teised kasutasid hoonest väljumiseks kokkuseotud linu.

Rootsis on aastaid tõstnud pead kuritegelike jõukudega seostatud vägivald, mis on viinud surmaga lõppevate tulistamiste ja pommirünnakuteni, kirjutas AFP.

Aastal 2020 teatas Rootsi politsei 107 plahvatusest ning 102 pommirünnaku katsest või selle ettevalmistamise juhtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles