Bali kohvrimõrvar pääses vabadusse ja saadetakse riigist minema

Copy
Heather Mack.
Heather Mack. Foto: JOHANNES CHRISTO/REUTERS/SCANPIX

Ameeriklanna, kes mõisteti koos oma kallimaga süüdi oma ema tapmises Bali luksushotellis ning tema surnukeha kohvrisse toppimises, saadetakse täna koos tema nüüdseks kuueaastase tütrega tagasi Ühendriikidesse.

Toona teismeeas Heather Mack mõisteti 2015. aastal kümneks ja tema kallim Tommy Schaefer 18 aastaks vangi Chicago seltskonnadaami Sheila von Wiese Macki tapmise eest Indoneesia puhkusesaarel.

Nüüdseks 25-aastane Mack vabastati vanglast hea käitumise eest ennetähtaegselt. Teisipäeval peaks ta asuma teele kodumaale USA-sse.

«Jah, see on tõsi. Tal on pilet juba olemas,» ütles Bali justiitsministeeriumi pressiesindaja I Putu Surya Dharma.

Macki tütre isa Schaefer peksis tüli käigus 62-aastase ohvri viietärnikuurordis St Regis puuviljavaagnaga surnuks. Seejärel jättis paar kohvri laibaga taksosse ja põgenes.

Mack oli kuriteo ajal rase ja mõisteti süüdi mõrvale kaasaaitamises.

Naise advokaadi sõnul ei taha ta tütre väljasaatmist USA-sse, kus kohalik meedia teda painaks. Alates pandeemia algusest on Mack suhelnud lapsega ainult videosilla kaudu, ütlesid vanglaametnikud.

Schaefer, kes on endiselt vangis, tunnistas tapmise kohtuprotsessil üles, kuid väitis, et kaitses end tülis von Wiese Mackiga, kes polnud oma tütre rasedusega üldse rahul ja kes oli mehe vastu rassistlik.

Paari süüdi mõistnud kohtunik nimetas tapmist, mis on Balil harukordne kuritegu, sadistlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles