Ühendkuningriik tõstsi Liverpooli terroriteo järel riigis ohutaset

Copy
Politseinikud sündmuspaigal.
Politseinikud sündmuspaigal. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Loode-Inglismaa politsei teatas täna, et käsitleb pühapäevast plahvatust ühe Liverpooli haigla lähedal terrorijuhtumina ja on pidanud kinni neli inimest, misjärel otsustas Ühendkuningriigi valitsus tõsta terroriohu taset.

Liverpooli naistehaigla lähedal taksos kärgatas pühapäeval isetehtud lõhkekeha, mis mattis sõiduki leekidesse ja tappis pommi valmistanud reisija, teatas politsei.

Piirkonna terroritõrjepolitsei juhi Russ Jacksoni sõnul ei ole rünnaku motiiv veel teada.

Plahvatus leidis aset veidi enne sõjaveteranide mälestusteenistust Liverpooli katedraalis. Spekuleeritakse, et mälestusüritus võis olla ründaja sihtmärk.

«Me ei saa praegu selliseid seoseid kinnitada, aga see on üks uurimissuundadest,» ütles Jackson.

«Ehkki selle vahejuhtumi motiiv ei ole veel selgunud, käsitletakse seda kõiki asjaolusid arvesse võttes terrorijuhtumina.»

Veidi pärast plahvatust peeti lähedalasuvas Kensingtoni linnaosas terrorismivastase seaduse alusel kinni kolm meest vanuses 21, 26 ja 29 eluaastat.

Neljas, 20-aastane mees, peeti kinni esmaspäeval, ütles Jackson, lisades, et Kensingtoni lähedal Sefton Parkis asuvalt aadressilt leiti «tähelepanuväärseid esemeid».

Juhtunuga seoses on kiitust pälvinud taksojuht, kes klienti kahtlustama hakates viimase autosse lukustas. Klient oli tahtnud sõita mälestusteenistusele Liverpooli anglikaani katedraalis, vahendas kohalik meedia.

Teesulud sundisid taksot ringiga sõitma ja see jõudis välja katedraali lähedal asuva haiglani. Pomm plahvatas vahetult pärast seda kui autojuht sõidukist minema pääses, kirjutas Daily Mail.

Suurbritannia tõstis pärast plahvatust Liverpoolis terroriohu taseme «tõsiseks», ütles siseminister Priti Patel täna.

«Terrorianalüüsi keskus tõstab Ühendkuningriigi ohutaseme märkimisväärsest tõsiseks,» ütles minister ajakirjandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles