Gazprom nõudis Ehho Moskvõ direktorite nõukogu vallandamist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov vestleb peaministri Vladimir Putiniga 13. jaanuaril 2012.
Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov vestleb peaministri Vladimir Putiniga 13. jaanuaril 2012. Foto: SCANPIX

Firma Gazprom-Media juhtkond nõudis raadiojaama Ehho Moskvõ direktorite nõukogu otsekohest vallandamist, teatas Twitteris raadio peatoimetaja Aleksei Venediktov.

Lisaks nõudis Gazprom-Media Ehho Moskvõ sõltumatute direktorite väljavahetamist, vahendas lenta.ru. Venediktovi sõnul tähendab see seda, et tema ja ka peatoimetaja asetäitja Vladimir Varfolomejev kaotavad oma koha direktorite nõukogus.

Enda ja Varfolomejevi asemele soovitas Venediktov nimetada nõukogusse Ehho Moskvõ ja telejaama Ehho-TV peadirektori Juri Fedutinovi.

RIA Novosti andmetel oli Fedutinovi kandidatuuri pakkunud välja ka Gazprom-Media juhtkond.
Venediktov rõhutas, et raadiojaama toimetuse poliitika eest vastutab endiselt peatoimetaja ehk tema. Gazprom-Medias peatoimetaja vallandamise teemat üles ei tõstetud.

Venediktov täpsustas, et aktsionärid ei nõudnud tema lahkumist direktorite nõukogust – selle otsuse langetas ta ise. Peatoimetajana jätkab ta veel kaks aastat ehk kuni järgmiste valimisteni.

Gazprom-Media on raadiojaama Ehho Moskvõ suuraktsionär, omades 66 protsenti aktsiatest. Aastal 1998 loodud holdingfirmale kuulub ka näiteks NTV, TNT, NTV-Pljus.

Ülejäänud 34 protsenti Ehho Moskvõst kuulub samas töötavatele ajakirjanikele.

Raadiojaam Ehho Moskvõ loodi 1990. aastal ja Venediktov töötab seal samast aastast alates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles