KAS VÄRVILISE REVOLUTSIOONI OHT? Kasahstani mõjukas ärimees kritiseeris Venemaalt abi palumist

Copy
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili, Kasahhi ettevõtja ja ühiskonnategelane Margulan Seissembajev ning Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtumisel 2020. aasta septembris.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili, Kasahhi ettevõtja ja ühiskonnategelane Margulan Seissembajev ning Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtumisel 2020. aasta septembris. Foto: open4business.com.ua

Kasahstani tuntud ärimees ja ühiskonnategelane Maruglan Seissembajev (Seisembai) kritiseeris president Kassõm-Džomart Tokajevit tema pöördumise eest Venemaa juhitud Kollektiivse Julgeolekulepingu Organisatsiooni (KJLO) poole.

«President Tokajev pöördus KJLO riikide poole sõjalise abipalvega. Ma arvan, et see on suur poliitiline viga! Nüüd lisanduvad rahutuste emotsionaalsele tulele ka vene- ja venevastased tunded. Siin on automaatselt kaasatud ka Ukraina ja Valgevene rahvuslased. See olukord muutub juhitamatuks,» ütles Seissembajev Kõrgõstani uudisteagentuurile K-News.

Ärimehe sõnul on nüüd kaalul Kasahstani iseseisvus. «Ja meie rahvas, isegi kui meil õnnestub kord taastada, ei andesta kunagi riigi suveräänsuse loovutamist! Aktiivsemaks muutuvad ka need inimesed, kes olid meeleavaldustest kaugel, sest jutt ei käi enam poliitikast, vaid riigi iseseisvusest,» toonitas ta.

Seissembajev näeb praegusest olukorrast ainult kahte väljapääsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles