Vene sõjaväelane palus Gruusiast varjupaika

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tank Akhalgoris.
Vene tank Akhalgoris. Foto: AFP / Scanpix

Vene kaadrisõjaväelane palus eile Gruusialt varjupaika, kuna armees on väljakannatamatud tingimused.

Vene armee palgal olnu Aleksandr Gluhov, kes oli teenistuses Lõuna-Osseetias Akhalgoris, lahkus eile väeosast, teatab gazeta.ru.

Mees palus abi Gruusia politseist. Gruusia siseministeeriumi teatel otsustas sõjaväelane nii käituda, kuna Vene armees on väljakannatamatud tingimused.

Praegu tegeleb kohalik siseministeerium sellega, et sõduril oleks võimalik Gruusiasse jääda.

Vene kaitseministeerium süüdistab omakorda Gruusiat sõjaväelase röövimises, teatab lenta.ru viitega Interfaxile. Armee pressiosakonna ülema Aleksandr Drobõševski teatel rööviti nooremleitnant Aleksandr Gluhov Lõuna-Ossetias asuva Akhalgori rajoonis, mis kuni viiepäevase sõjani oli Gruusia kontrolli all.

Armee esindaja sõnul oleks mehe teenistus lõppenud sel kevadel. Gruusia poole väiteid , nadu oleks mees lahkunud väeosast väljakannatamatute tingimuste pärast, nimetas ta «provokatsiooniks». Vene kaitseministeerium nõuab sõjaväelase viivitamatut väljaandmist.

Varem oli Gruusia siseministeerium teatanud Vene sõjaväelasest, kes palus riigilt varjupaika, ja pani üles ka üles videosalvestuse, kuidas mees küsib Gruusia presidendilt Mikhail Šaakašvililt varjupaika.

Oma pöördumises kurdab mees, et süüa antakse kehvasti, elamistingimused on hullud ning pesemisvõimalused puuduvad. Vene armee esindaja kinnitusel tegi mees seda, olles «füüsilise, ja moraalse-psühholoogilise ähvarduse mõju all.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles