INTERVJUU Ukraina kindral: Putin on saavutanud viha venelaste vastu (6)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Ärge uskuge Venemaa ratsionaalsusse, soovitab Ukraina kaitsejõudude sõjalise koostöö peadirektoraadi juht Hennadi Šapovalov. 
Ärge uskuge Venemaa ratsionaalsusse, soovitab Ukraina kaitsejõudude sõjalise koostöö peadirektoraadi juht Hennadi Šapovalov. Foto: Eero Vabamägi

Ukrainlastel on siiani raske mõista, miks Venemaa nende riiki ründas, ütleb kindral Hennadi Šapovalov, Ukraina kaitsejõudude sõjalise koostöö peadirektoraadi juht.

Kui tõsine paistab ukrainlastele Venemaa vastne mobilisatsiooniteade?

Meie jaoks on väga ilmselge reaktsioon see, et jätkame sellega, mida ennegi tegime, sest seda me peame praegu enda ellujäämise nimel tegema.

Ja mis on mobilisatsioon? Mida [Vladimir] Putin veel teinud pole?

Enne seda mobilisatsiooniteadet hävitas ta palju Ukraina linnu, miljonite elanikega linnu, pooleldi hävitas Harkivi, ta on juba vallutanud Donetski, Luhanski, Hersoni, täiesti hävitas Mariupoli, tappis tuhandeid tsiviilisikuid – lapsi, vanu inimesi. Tema orkid on vägistanud palju ukraina naisi ning varastanud asju, mis on meie jaoks üllatavad, isegi tualetipotte, mida nad polnud elu sees enne näinud ega teadnud, mida nendega peale hakatakse. See oli «muljet avaldav».

Pärast Butšat ja Irpinit nägime sama olukorda Izjumis… Te ilmselt teate tsiviilisikute massihauast, kust on juba 500 inimest leitud – piinatud, selja taha seotud kätega ja seal väljas tapetud.

Ehk mida nad juba enne seda ei teinud? Mida see meile tähendab? Mitte midagi. Me jätkame sellega, mida tegime ennegi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles