«Lähme hoholle peksma» – mida arvavad venelased, kes rõõmustavad mobilisatsioonikutse üle (4)

Ivan Skrjabin
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Venemaa sõjaväe osalise mobilisatsiooni käigus mobiliseeritud jätmas Peterburis oma sugulastega hüvasti.
Venemaa sõjaväe osalise mobilisatsiooni käigus mobiliseeritud jätmas Peterburis oma sugulastega hüvasti. Foto: ANATOLY MALTSEV/EPA/Scanpix

Nädal pärast seda, kui Putin teatas ootamatult venelaste mobiliseerimisest sõjaväkke, on avalikult välja kuulutatud arv – 300 000 reservväelast – peaaegu saavutatud. Ametlikult seda teavet ei kinnitata, kuid internet on kuulujutte täis. Rus.Postimees uuris nende meeste argumente, kes lähevad heal meelel sõtta ega püüa rindelt põgeneda.

Lisaks sõnumite ja videote tulvale nendelt, kes pole rahul Venemaa meeste praktiliselt täieliku mobiliseerimisega, leiab internetist ka täiskasvanud meeste täiesti siiraid, mitte propagandalikke ülestunnistusi valmisolekust rindele minna.

Esimesed tunnistused neilt, kelle jaoks riik ja isamaa tähendavad ühte ja sama, saabusid sise-Venemaalt juba Putini 21. septembril välja kuulutatud «osalise mobilisatsiooni» esimestel tundidel. Kolm Jakuutia Mirnõi ulussist pärit meest pole lihtsalt valmis vaidlustama riigi otsuseid, mis saadavad nad teise riiki sõtta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles