Ukraina lõunarinde külje all ootavad sajad jalgrattad põgenenud omanike koju naasmist

, AFP, ajakirjanik
Copy
Zelenodolski linna ühes laohoones ja selle ümbruses on hoiul kokku umbes 600 jalgratast, aga ka lapsevankreid ja ratastoole, mida kasutasid Hersoni oblasti inimesed Vene okupatsiooni eest põgenemiseks ja jätsid maha, kui leidsid järgmise transpordivahendi edasi liikumiseks.
Zelenodolski linna ühes laohoones ja selle ümbruses on hoiul kokku umbes 600 jalgratast, aga ka lapsevankreid ja ratastoole, mida kasutasid Hersoni oblasti inimesed Vene okupatsiooni eest põgenemiseks ja jätsid maha, kui leidsid järgmise transpordivahendi edasi liikumiseks. Foto: Genja Savilov / AFP / Scanpix

Ukraina lõunarinde lähistel asuvas väikelinnas ootavad omanikku sajad maha jäetud jalgrattad, andes tunnistust inimestest, kes on neil põgenenud Vene okupatsioonivägede eest.

Kaherattalisi on igat värvi: rohelisi, punaseid, musti, siniseid. Kõik need seisavad Zelenodolski linnas tillukeses laohoones ja selle ümbruses.

«Me hoiame neid omanike jaoks,» ütles linna munitsipaaltööline Vitali Rehlitskõi, kelle sõnul oodatakse, et sõda lõppeks ja inimesed oma ratastele järgi tuleks.

Ühel jalgrattal on kootud sadulakate, teisel raami külge kinnitatud tilluke kotike, paljud neist on roostes ning ajahambast ja reisimisest puretud. Mõnel on pakiraamil lastetool.

Suurem osa neist ootab Zelenodolskis omanikku juba märtsi algusest saadik, kui Venemaa hõivas naaberoblasti Hersoni. Selleks ajaks olid Vene väed varastanud suure osa lähikonna külade elanike autodest ning Rehlitskõi sõnul jäigi üle põgeneda jalgrattaga. «Inimesed põgenesid vahel lausa paljakäsi, vahel ühe kotiga,» jutustas ta AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles