Poola ostab Lõuna-Korealt 288 mitmikraketiheitjat

Copy
HIMARSi mitmelasuline raketisüsteem.
HIMARSi mitmelasuline raketisüsteem. Foto: Toms Kalnins

Varssavi kavatseb allkirjastada raamlepingu 288 mitmikraketiheitja K239 Chunmoo ostmiseks Lõuna-Korealt, teatas teisipäeval Poola kaitseministeerium.

Leppe allkirjastab kaitseminister Mariusz Błaszczak kolmapäeval ning esimesed 18 raketiheitjat tarnitakse 2023. aastal ja paigaldatakse need Poola sõidukitele Jelcz.

Ministeerium märkis avalduses, et süsteem suudab kanda ballistilisi rakette laskeulatusega kuni 290 kilomeetrit, aga samuti tiibrakette, mis lendavad 80 kilomeetri kaugusele.

Poola on jõuliselt suurendanud relvahankeid pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse, saatnud suures koguses sõjalist abi Kiievile ning võtnud vastu miljoneid ukraina sõjapõgenikke.

Błaszczak ütles läinud nädalal, et Lõuna-Korea lepe ei mõjuta kuidagi Poola olemasolevat HIMARS-i mitmikraketiheitjate tellimust USA-st. Kaasaegsed HIMARS-id jõuavad Poola järgmisel aastal.

Poola saab sel nädalal kätte ka oma esimesed K2 tankid ja K9 suurtükid Lõuna-Korealt.

Poola allkirjastas varem sel aastal raamlepingu 1000 K2 hankeks.

Esimene tellimus koosneb 180 tankist väärtusega 3,35 miljardit dollarit ning see saabub Poola vahemikus 2022. kuni 2025. aastani.

Suurtükkide K9 kohta sõlmitud raamleping näeb ette 672 haubitsa tarnet ning esimene tellimus koosneb 212 suurtükist, millest esimesed saabuvad juba sel aastal. Esimese hanke maksumus on 2,4 miljardit dollarit.

Poola tellis septembris Lõuna-Korealt veel ka 50 FA-50 hävituslennukit kogumaksumusega 2,3 miljardit dollarit.

Erialaline veebikülg Defense News märkis, et Poolast on saanud sellega Lõuna-Korea relvade suurim ostja Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles