Ukraina saatkonna töötaja Madridis sai postisaadetise plahvatuses viga

Copy
Politsei Madriidis Vene saatkonna juures, 30. november 2022.
Politsei Madriidis Vene saatkonna juures, 30. november 2022. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Madrid

Ukraina suursaatkonna töötaja Madridis sai vigastada, kui tema käes plahvatas kirjapomm, ütles politseiallikas.

Riigipolitsei algatas juurdluse, millega on seotud ka kriminalistika politsei,» ütles allikas ilma üksikasju lisamata. Riigipolitseile anti umbes kell 13.00 teada plahvatusest Ukraina saatkonnas Madridis. See juhtus, kui üks saatkonna töötaja käitles kirja.

«Kõnealune töötaja sai vigastada, pealtnäha kergelt, ja läks ise haiglasse,» lisas allikas.

Hispaanias Ukraina saatkonna territooriumil plahvatanud saadetis oli adresseeritud suursaadik Serhi Pogoreltsevile, vahendas portaal Unian Kiievi välisministeeriumi teadet.

Suursaadik ütles Ukraina veebiportaalile Evropeiskaja Pravda, et lõhkekeha ei pandud mitte «kirja» tüüpi ümbriku sisse, millest meedia varem kirjutas, vaid kirjast märksa suuremasse pakendisse, nagu dokumentide saatmise puhul.

Pogoreltsevile adresseeritud ja tagastamisandmeteta saadetis ei näinud välja nagu diplomaatiline post ning äratas seetõttu suursaadiku sekretäris kahtlust.

Naine andis «posti» üle komandandile, kes vastutas muu hulgas ka saatkonna valve eest.

«Paki sees oli kast, nii et komandandil tekkis kahtlus, ja ta läks ise – nii, et kedagi juures ei olnud – selle «postiga» enne avamist välja õue. Ja kohe, kui ta selle avas, kuulis, et midagi klõpsas seal, viskas selle kohe eemale ja alles siis kuulis plahvatust,» rääkis Pogoreltsev ja lisas, et vigastada said komandandi käed.

Tema sõnul algatas riigipolitsei juurdluse, millest võtavad osa ka kriminalistid.

Madridi põhjaosas elamurajoonis asuva saatkonna ümber on pandud turvapiirded.

Ukraina teatas, et tugevdab turvalisust kõigis riigi saatkondades pärast seda, kui Madridi saatkonna töötaja sai kirjapommi plahvatuses vigastada.

«Välisminister Dmõtro Kuleba andis korralduse tugevdada julgeolekut kõigis Ukraina saatkondades,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Oleh Nikolenko inglise keeles sotsiaalmeedia vahendusel.

Ukraina saatkonna juurde saadeti koheselt ka Hispaania keemia-, bioloogilise- ja tuumamaterjali kahjutuks tegemise üksus.

Hispaania võimude saadetud päästeüksused Ukraina Madriidi saatkonna juures, 30. november 2022. a.
Hispaania võimude saadetud päästeüksused Ukraina Madriidi saatkonna juures, 30. november 2022. a. Foto: Chema Moya/Epa/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles