VIDEO Pariisi kesklinnas toimunud veretöö tõi tänavatele rahutused (4)

Copy
Pariisi tulistamises hukkus kolm inimest.
Pariisi tulistamises hukkus kolm inimest. Foto: Gabrielle CEZARD/SIPA/ Scanpix

Pariisi kesklinnas täna keskpäeval toimunud tulistamises hukkus kolm ja sai viga kolm inimest.

Tulistaja rünnakus haavata saanute vigastused on tõsised, teatasid Prantsuse ametivõimud.

Politseiallika sõnul on kahtlusalune vahistatud.

Politsei sõnul on 69-aastase tulistaja arvel kaks varasemat tapmiskatset. Ta võttis esmalt sihikule kurdi kultuurikeskuse, läks sealt edasi kõrvalmajas asuvasse juuksurisalongi, kus politsei ta kinni võttis.

Pariisi 10. linnaosas rue d'Enghien'il tegutsev poemüüja ütles AFP-le, et kuulis seitset või kaheksat lasku. «Tekkis täielik paanika. Me lukustasime end sisse,» sõnas ta. 

«Tulistaja oli valge nahavärviga mees, kes avas tule sõnagi lausumata,» vahendas teist tunnistajat France24.

«Toimunud on relvarünnak. Täname julgeolekujõudusid kiire tegutsemise eest,» ütles Pariisi abilinnapea Emmanuel Gregoire France24-le. «Oleme mõtetes ohvrite ja nendega, kes seda juhtumit pealt nägid.»

«Kolm inimest on surnud, üks intensiivis ja kaks raskete vigastustega, ning kahtlusalune, kes kinni peeti, on samuti haavatud, teadaolevalt näost,» ütles Pariisi prokurör Laure Beccuau.

Ründajat kahtlustatakse vähemalt kahe migrandi ründamises noaga Pariisi põgenikelaagris 8. detsembril 2021, ütles Pariisi prokurör Laure Beccuau.

Selles rünnakus oli endisest rongijuhist kahtlusalune kahjustanud ka mitmeid Bercy pargis asunud põgenikelaagri telke, lisas prokurör.

Talle esitati hiljem süüdistus ettekavatsetud vägivallas rassistlikul ajendil ning peeti kinni. Mees vabastati alles hiljuti.

Veretöö järgselt toimusid Pariisi kesklinnas rahutused.

«Prantsuse kurdid olid Pariisi südames jälestusväärse rünnaku sihtmärgiks,» kirjutas president Emmanuel Macron Twitteris.

Macron saatis häid soove ohvritele ja nende lähedastele ning kiitis julgeolekujõude nende vapruse ja külma närvi eest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles