Siseminister: Läti on valmis Vene väejooksikute tulvaks

BNS
Copy
Läti piirivalveüksuse baas Goliševas 28. jaanuar 2017.
Läti piirivalveüksuse baas Goliševas 28. jaanuar 2017. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Lätil on tegevusplaan juhuks, kui Venemaal algab järjekordne mobilisatsioon ja tuhanded inimesed üritavad ületada Vene-Läti piiri, ütles siseminister Māris Kučinskis intervjuus agentuurile LETA.

Läti-Valgevene piiril on seda plaani juba teatud määral katsetatud. Lätil on kogunenud päris palju kogemusi ning valgevenelaste korraldatud «koolitus» tuli Läti talituste asjatundmisele kasuks, ütles minister.

Venemaaga piirneval Läti alal on praegu selgitamisel vaid üksikud vahejuhtumid, kuid need on kontrolli all.

«Sama ei saa aga öelda Valgevene piiri kohta. Väga harva on hommikuid, mil ebaseaduslike piiriületuskatsete ettekande veerus on null. Ei saa öelda ka, et Venemaa ei ole sellega seotud, sest praegu näeme, kuidas piiriületust üritavad inimesed lendavad Moskvast Minskisse ja siis viiakse nad edasi piiri äärde,» rääkis Kučinskis.

Viimasel ajal tuleb siseministeeriumil üha sagedamini tegeleda valgevenelaste valeteabega Telegramis. «Näiteks levivad videod jalajälgedest lumes, mis on väidetavalt Läti piirivalvurite jäetud, kui need tirisid migrandi surnukeha Valgevene alale ja on piisavalt kergeusklikke, kes võtavad seda tõe pähe,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles