Moskva maksis kinni meeleavaldajaid ohjeldanud eriüksuslaste supi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva politseinikud järjekordsel massimeeleavaldusel.
Moskva politseinikud järjekordsel massimeeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Moskva linnapea Sergei Sobjanin eraldas nende eriolukordade ministeeriumi ja siseministeeriumi ametnike toitmiseks, kes olid meeleavalduste ajal pidanud tänavatel korda, 50,7 miljonit rubla (1,3 miljonit eurot).

Raha eraldati reservfondist, vahendas Interfax.

Eile teatasid lisakulutustest kommunaalteenuste pakkujad. Nii rääkis aselinnapea Pjotr Birjukov, et rahvakogunemiste ajal suurenesid Mosgazi, Mosvodokanali, eriolukordade ministeeriumi ja Moskva Ühendatud Energiakompanii kulutused. Summa ulatub kokku enam kui kolme miljoni rublani.

Birjukovi selgituse järgi tekitasid raskusi nii opositsiooni poolehoidjate kui ka võime pooldavate jõudude miitingud.

Peamine probleem, mis tekitas ülekulu, oli tänavate sulgemine, kuna see tekitas ametkondadele tööd ja tõi kütuse kulu tõttu kaasa lisaväljaminekuid.

Mullu 4. detsembri riigiduuma valimistest alguse saanud meeleavalduslaine on Moskva jaoks tähendanud paarikümmet rahvakogunemist. Osalejate arv ulatus päris mitmel korral kuni 50 000ni.

Praktiliselt kõik miitingud on toimunud kesklinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles