Bin Ladeni leskedele määrati 45-päevane vangistus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Ladeni Abbottabadi kodu külalistemaja.
Osama bin Ladeni Abbottabadi kodu külalistemaja. Foto: SCANPIX

Pakistani kohus mõistis täna kolm Osama bin Ladeni leske ja kaks täiskasvanud tütart süüdi ebaseaduslikult nende riigis viibimises ning määras neile karistuseks 45-päevase kinnipidamise ja maalt välja saatmise.


Tänane kohtuistung kestis kolm tundi. See peeti majas, kus naised elavad ja kus neid peetakse kinni kuni deporteerimiseni.

Al Qaeda liidri kaks Saudi ja üks Jeemeni kodanikust lesk ning nende lapsed on Pakistanis vahi all olnud alates möödunud aasta 2. maist, kui USA mereväe eriüksuslased tapsid bin Ladeni tema Pakistanis Abbottabadi linnas asuvas villas. See aasta tagune reid tõstatas taas küsimuse, kas mitte vähemalt osad selle riigi võimukandjad ei võinud olla osalised bin Ladeni varjamises.

Naiste kaitseadvokaadi Muhammad Aamiri sõnul hakatakse nende kinnipidamise aega lugema 3. märtsist, kui nad ametlikult vahistati, ning nende deporteerimine võib toimuda kahe nädala jooksul. Advokaadi sõnul on kõik asjaosalised hea tervise juures.

Bin Ladeni noorima naise – 30-aastase Amali – venna Zakarya Ahmad Abd al-Fattah’ sõnul määras kohus igale kohtualusele 10 000 ruupia suuruse trahvi, mis on juba ära makstud. «Kohus andis ka valitsusele juhise korraldada vajaminevad dokumendid nende varaseimaks kodumaale saatmiseks, et nad saaksid oma kodumaale minna niipea, kui võimalik,» lisas ta AFP-le.

Vastavalt Pakistani seadustele võinuks täna kohtu all olnuid karistada kuni viieaastase vangistusega.

Naiste juures elavad ka nende alaealised lapsed, kelle täpne arv pole avalik. Pakistani politseiraporti kohaselt varjas bin Laden end nende riigis kümme aastat ning sai selle aja jooksul veel neli korda isaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles