ÜLEVAADE Miks juhitakse 17 miljoni elanikuga Delhit vanglast?

Andres Herkel
, toimetaja
Copy
India politsei peab 26. märtsil 2024 Delhis kinni Aam Aadmi partei toetajaid, kes avaldasid meelt Arwin Kejriwali vangistamise vastu.
India politsei peab 26. märtsil 2024 Delhis kinni Aam Aadmi partei toetajaid, kes avaldasid meelt Arwin Kejriwali vangistamise vastu. Foto: RAJAT GUPTA / EPA / Scanpix

India Delhi liidupiirkonna peaminister Arvind Kejriwal on küll vahi all, kuid tema ja ta toetajad peavad esitatud süüdistusi poliitiliseks kallaletungiks ning nüüd soovib opositsioonipoliitik juhtida maailma ühte suurimat linna vanglast.

India pealinn Delhi on kahtlemata maailma suurimaid linnu ning kui arvestada umbes 30 miljoni elanikuga linnastut, siis platseerub ta üleilmses pingereas Tokyo järel lausa teiseks. Delhi pealinnaterritooriumi kui riikliku administratiivüksuse elanike arv jääb 17 miljoni kanti. Kuid tuleb olla kursis India uudistega, et teada – maailma ühte suurimat linna juhitakse alates möödunud nädalast hoopiski vanglast.

Delhi peaminister Arvind Kejriwal, kes riigi tasandilt vaadates on opositsioonipoliitik, võeti vahi alla 21. märtsil korruptsiooniga seotud uurimise käigus. Poliitiku toetajad peavad vahistamist peaminister Narendra Modi katseks vabaneda konkurendist enne tuleval kuul algavaid parlamendivalimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles