Ühtne Venemaa: kubernerid vabastati erakonna maine kahjustamise tõttu

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihkva oblasti kuberner Mihhail Kuznetsov (vasakul) koos Dmitri Medvedeviga, kes sel pildil on asepeaminister.
Pihkva oblasti kuberner Mihhail Kuznetsov (vasakul) koos Dmitri Medvedeviga, kes sel pildil on asepeaminister. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa keskjuhatuse peasekretär Vjatšeslav Volodin põhjendas hiljutist kuberneride ametist vabastamist kahju tekitamisega erakonna reputatsioonile.


President Dmitri Medvedev vabastas 16. veebruaril ametist Pihkva, Orlovi ja Voroneži oblasti ning Neenetsi autonoomse ringkonna kubernerid.

Volodin rääkis ajalehele Rossiiskaja gazeta antud intervjuus, et Pihkva, Orlovi ja Neenetsi kubernerid kahjustasid Ühtse Venemaa mainet.

«Mida efektiivsem on regiooni juht ja eriti kui ta on veel Ühtse Venemaa liige, seda enam toetavad inimesed parteid. Kui aga kuberner ei tee tööd tõhusalt, siis erakond kaotab poolehoidjaid,» rääkis Volodin.

Partei peasekretäri jutu järgi on Pihkva oblasti kuberneri Mihhail Kuznetsovi ennetähtaegse ametist vabastamise taga vastuolud Pihkva linnapeaga.

Kuznetsov oli pakkunud välja idee vähendada linnapea ametiaega seniselt viielt aastalt ühele aastale.

Orlovi oblasti endisele kubernerile Jegor Strojevile pandi pahaks korralagedust erakonna piirkondlikus organisatsioonis.

Neenetsi autonoomse ringkonna kuberner Valeri Potapenko ametist vabastamise põhjuseks on nõrk tulemus ringkonnas toimunud parlamendivalimistel, kus Ühtne Venemaa kogus vaid 48,78 protsenti häältest.

Nii Kuznetsov, Potapenko kui Strojev kirjutasid presidendile ise lahkumisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles