Nord Stream palkas Läti presidendi endise nõuniku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream palkas lätlase Romans Baumanise edendama oma asja Baltimaades.
Nord Stream palkas lätlase Romans Baumanise edendama oma asja Baltimaades. Foto: www.nord-stream.com

Läänemerre gaasijuhet rajada plaaniv Nord Streami konsortsium on palganud oma regionaalseks nõustajaks Baltimaades lätlase Romāns Baumanise, kes minevikus on töötanud suursaadiku ja Läti presidendi välispoliitika nõustajana.


Nord Streami paari päeva eest avaldatud

pressiteates

märgitakse, et uus regionaalne nõustaja palgati sooviga edendada avatud dialoogi Balti riikide Eesti, Läti ja Leeduga.

«See peegeldab Nord Streami soovi intensiivistada dialoogi võimude, valitsusväliste organisatsioonide, äriorganisatsioonide, meedia ja ühiskonnaga laiemalt kõigis Läänemerd läbiva maagaasijuhtme aspektides,» teatas konsortsium oma kodulehel.

1990. aastate keskel töötas ta kaks aastat Läti peaministri büroo personalijuhina, seejärel neli aastat Läti suursaadikuna ÜRO esinduse juures Genfis, selle aastatuhande alguses aga aastakese Läti presidendi välispoliitika nõunikuna.

Nord Streamil seisab ees gaasitoru projekti otsustav faas, sest märtsis pannakse Läänemere riikides avalikule arutelule plaanitava trassi keskkonnamõjude piiriülene raport, millele eelnes kaks aastat konsultatsioone valitsustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles