Venemaa on valmis ehitama oma kosmosejaama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kosmoseagentuuri (Roskosmos) juht Vladimir Popovkin.
Vene kosmoseagentuuri (Roskosmos) juht Vladimir Popovkin. Foto: SCANPIX

Venemaa on tehniliselt valmis ehitama oma orbitaaljaama ja kavatseb seda ka teha, kui teiste riikidega ei suudeta saavutada kokkulepet uue rahvusvahelise kosmosejaama (ISS) ehitamiseks, ütles Vene kosmoseagentuuri (Roskosmos) juht Vladimir Popovkin.

«Me töötame välja mitut uut ISS-i moodulit ja neid arendatakse sellisel moel, et saaks kasutada uue põlvkonna mehitatud jaamade alusblokkidena. Kui me rahvusvahelise koostöö kokkulepet ei saavuta, lähevad need automaatselt kasutusse Vene jaamana,» rääkis Popovkin Suurbritannias Farnborough' lennundussõul Interfaxile.

ISS-i praegused osalised on moodustanud Venemaa ettepanekul töörühma, mis peaks kindlaks määrama jaama tuleviku ja otsustama, millal see maha kantakse.

Partnerid kaaluvad väikeste jaamade ehitamist, mis viidaks konkreetseks missiooniks maalähedasele orbiidile ja kavandavad rahvusvahelisi kosmosejaamu Kuu ja Maa vahele või Kuu kaugema poole lähedusse, rääkis Popovkin.

ISS-i opereerivad riigid soovivad väidetavalt pikendada jaama tegevust 2020. aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles