Prokuratuur: Lubitz sai ravi seoses kalduvusega enesetapule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz.
Andreas Lubitz. Foto: SCANPIX

Saksa odavlennufirma Germanwings kaaspiloot Andreas Lubitz, kes usutavasti lendas Alpides reisilennukiga sihilikult vastu mäge, oli mitu aastat tagasi, enne piloodilitsentsi saamist, ravil suitsiidikalduvuste tõttu, teatas täna Saksa prokuratuur.

«Järgnenud aastatel kuni viimase ajani külastas ta arste, kuid ei ilmutanud mingeid märke enesetapukalduvustest või agressiivsusest teiste suhtes,» ütles Düsseldorfi prokuratuuri kõneisik Ralf Herrenbrück. Prokuratuuri esindaja lisas, et prokurörid ei osale spekulatsioonides kaaspiloodi motiivide üle.

Herrenbrück ütles, et meditsiinidokumentide ja Lubitzit tundnud inimeste tunnistuste hindamisel pole endiselt ilmnenud, et kaaspiloot oleks kellelegi oma plaanidest rääkinud või jätnud maha enesetapukirja. «Tema isiklikus ega professionaalses keskkonnas ei ole tuvastatud asjaolusid, mis annaksid kindlaid tõendeid tema võimaliku motiivi kohta,» lisas prokuratuuri esindaja. «Ravitoimik ei viita ühelegi orgaanilisele häirele.»

Herrenbrücki sõnul tegi Lubitz mitu aastat tagasi läbi pikaajalise psühhoteraapia diagnoositud suitsiidikalduvuste tõttu. Teda ravinud arstid ei leidnud viimasel ajal mingeid märke selle kohta, et piloot oleks plaaninud enda või teiste vigastamist.

Barcelonast Düsseldorfi teel olnud reisilennuk kukkus alla eelmisel teisipäeval, surma sai 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Lennuki esimese musta kasti analüüsist selgus, et kaaspiloot Lubitz lukustas end kokpitti ja alustas sihilikult laskumismanöövrit, mis lõppes lennuki põrkamisega vastu mäekülge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles