Video: Ameerika politseinik murrab maha sõnakuulmatu tüdruku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Ameerika Ühendriikides algas uurimine selle üle, kas ühes Lõuna-Carolina osariigi keskkoolis toimunud arreteerimine vastab föderaalsele tsiviilseadusele  – politseinik murdis keset matemaatikatundi põrandale mustanahalise neiu, kes keeldus klassist lahkumast.

Ametnikud kinnitasid, et kuigi mundrikandja – Richlandi maakonna asešerif Ben Fields – oli valge- ja tüdruk mustanahaline, polnud tegu rassitemaatikaga. Linnaosa mustanahaliste lapsevanemate ühendus vaidles sellele vastu; väites, et video paljastas selle, mida «paljud afroameeriklastest vanemad on juba kaua aega tundnud.»

Kohaliku politsei sõnul keegi intsidendis viga ei saanud ja kõik alanud sellest, et tüdruk võttis välja mobiiltelefoni ning eiras õpetaja käsklust see ära anda. Videolt on näha, kuidas neiu kõrval seisev Fields palub tal püsti tõusta, mida viimane ignoreerib. Seejärel võtab ohvitser ta oma haardesse, tüdruk kukub maha ning Fields paneb ta klassi ees käeraudadesse. Arreteeriti ka tüdruku säärase kohtlemise vastu häälekalt sõna võtnud klassikaaslane.

Fieldsi on varem süüdistatud liigses jõukasutuses ning rassismis, kuid on seni kohtutes õigeks mõistetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles