Türgi ajaleht: Ankara plahvatuse korraldas Süüria kodanik (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuskohale saabunud meedikud aitavad vigastatuid, keda oli vähemalt 61.
Sündmuskohale saabunud meedikud aitavad vigastatuid, keda oli vähemalt 61. Foto: Scanpix/AP

Eile Türgi pealinnas Ankaras toimepandud ja 28 inimelu nõudnud autopommiplahvatuse taga oli Süüria kodanik, kelle identiteet tehti kindlaks sündmuskohalt leitud sõrmejälgede järgi, kirjutab täna Türgi valitsusemeelne ajaleht Safak.

Ajaleht ei täpsustanud selle teate allikat, seega ametlikku kinnitust väitele pole. Samuti ei ole hetkel veel keegi rünnaku eest vastutust võtnud.

Salih Necar’ina tuvastatud pommar arvatakse olevat saabunud Türki koos Süüriast pärit asüülitaotlejatega. Riiki sisenemisel võeti ka tema sõrmejäljed, mis võimaldas politseil süüdlane tuvastada, kirjutab Yeni Safak oma kodulehel.

Meedia väljaande andmetel oli rünnakus kasutatud auto renditud Türgi lääne osas asuvast linnast Izmirist kaks nädalat tagasi.

Kõrge julgeolekuallika sõnul näitab rünnaku läbiviimise käekiri, et selle taga on Kurdi Töölisparteist (PKK) pärit võitlejad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles