Šveitsi ründaja suri haiglas (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Mees, kes Šveitsis liikuva reisirongi vaguni süütas ja reisijaid pussitas, suri haiglas, teatas politsei täna. Lisaks suri täna üks rongirünnakus haavata saanud kuuest reisijast, teatas politsei täna.

Süüdistatav, 27-aastane šveitslane suri vigastustesse, on öeldud Sankt Galleni kantoni politsei avalduses.

Sankt Galleni kantoni politsei teatel suri pärast rünnakut ka kriitilises seisundis viibinud 34-aastane naine täna hommikul.

Süütevedelikku kasutanud mees pani laupäeval Šveitsi idaosas Salezi jaama lähedal põlema liikuva rongi vaguni ja pussitas reisijaid, vigastades kuut inimest, teiste seas kuueaastast poissi.

Põletus- ja noahaavadega on haiglas veel kaks meest vanuses 17 ja 50 aastat, 17- ja 43-aastane naine ning kuueaastane tüdruk. Ühe naise ja tüdruku seisund on tõsine.

Rünnaku ajal viibis rongis mitukümmend inimest.

Ründaja oli visanud naise suunas eriti suure koguse süütevedelikku, mistõttu arvatakse, et tema võis olla rünnaku sihtmärk. Metzgeri sõnul ei saa seda kinnitada.

Teine politsei esindaja Hanspeter Kruesi ütles, et rünnak ei näi olevat suunatud ühe konkreetse inimese vastu. Veel ei ole selgunud, kas ründaja tundis oma ohvreid.

Rongirünnaku terroristlikud ja poliitilised motiivid on Šveitsi politsei esialgsete tõendite põhjal välistanud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles