Süürias hukkus raketirünnakus Türgi sõdur (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi armeekolonn Süürias.
Türgi armeekolonn Süürias. Foto: AP/Scanpix

Süürias sai eile raketirünnakus surma Türgi sõdur ja veel kolm tükki said haavata, teatasid uudisteagentuur Dogan ja telekanal NTV. Meedia andmetel rünnati kahte türklaste tanki.

Tankid said tabamuse Jarabuluse linna ümbruses, kus türklased abistavad mässulisi lahingus terroristliku Islamiriigi (ISIS) võitlejate vastu ja üritavad samas peatada ka kurdide edasitungi. Uudisteagentuuri Anadolu andmetel tulistasid tanke just kurdid.

Türgi armee vastas raketitulele mürsurünnakuga. Tegemist on esimese Türgi ohvriga Süüria põhjaosas alanud sõjaväeoperatsioonis.

Kurdide võitlejad pidasid eile lahinguid tankidega Süüriasse saabunud Türgi sõduritega. «Türgi tankid liikusid Aleppo provintsi Al-Amarneh' lähedale, kus nende ja kurdi vägede toel tegutsevate võitlejate vahel puhkesid lahingud,» ütles Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman. Allikas Süüria autonoomsest kurdi piirkonnast kinnitas teateid.

Türgi väed alustasid kolmapäeval operatsioon «Eufrati kilp», avades suurtükitule kümnetele ISISe sihtmärkidele Jarabluse ümbruses. Seejärel suundusid üle piiri Türgi tankid ja eriväed, mida toetasid Ankara-meelse Vaba Süüria Armee (FSA) mässulised.

Operatsiooni eesmärk on ISIS piirialadelt välja tõrjuda, kuid peatada ka kurdi võitlejate edasitung.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles