Lavrov võrdles rünnakut Mosulile Venemaa tegevusega Süürias (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov lausus täna, et Ameerika Ühendriikide toetus Iraagi püüdlustele vabastada Mosuli linn niinimetatud Islamiriigi (ISIS) terroristidest on samaväärne Moskva toetusega Süüria valitsuse pealetungile Aleppo linna ülestõusnute kontrolli all oleva idaosa hõivamiseks.

«Nad valmistavad ette operatsiooni Mosuli vabastamiseks terroristidest,» ütles Lavrov. «Ka Aleppos vajab linn terroristidest vabastamist. Täpselt sama palve, millega meie pöördusime Aleppo elanike poole, esitas Ameerika koalitsioon Mosuli elanikele, kutsudes neid lahkuma. Täpselt nagu Aleppos, on loomisel humanitaarkoridorid.»

Vene välisministri sõnul ütles tema USA kolleeg John Kerry talle, et olukord Mosulis on Aleppoga võrreldes täiesti erinev.

«Mosulis planeerisime operatsiooni ette, Aleppos te seda ei teinud ja tsiviilisikud kannatavad,» ütles Kerry Lavrovi väitel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles