Lävepakuküsitlus: Bulgaaria valimistel said konservatiivid napi võidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaarias toimusid üldvalimised.
Bulgaarias toimusid üldvalimised. Foto: SCANPIX

Bulgaarias pühapäeval toimunud üldvalimistel said napi võidu võimult tõrjutud konservatiivid, selgus lävepakuküsitluste tulemustest.

Ekspeaministri Boiko Borisovi konservatiivne erakond GERB võitis 30,3-33 protsenti häältest. Suurim opositsioonierakond, sotsialistlik BSP kogus 25,3-27,1 protsenti häältest, näitasid küsitlustulemused.

Liberaalset türklaste parteid MRFi toetas 6,5-11,5 protsenti hääletanutest ning marurahvuslikku erakonda Ataka 7,3-8,5 protsenti.

Esialgu ei ole selge, kas veel mõni erakond ületas parlamenti pääsemiseks vajaliku 4 protsendi künnise.

Tasavägised tulemused ei võimalda öelda, kas GERB suudaks moodustada 240-kohalises parlamendis napi enamuse koos Atakaga, mis toetas nende eelmist enamusvalitsust, kuid pöördus valimiste lähenedes nende vastu.

Sotsialistidel ja nende eelmisel koalitsioonipartneril MRFil jäi lävepakuküsitluste tulemuste põhjal parlamendienamusest napilt puudu.

Valimas käis umbes 50 protsenti 6,9 miljonist hääleõiguslikust kodanikust.

Esimesi ametlikke tulemusi on oodata esmaspäeva ennelõunal, parlamendikohtade täpne jagunemine selgub ilmselt mitme päeva pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles