Juštšenko soovib muuta põhiseadust enne presidendivalimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Juštšenko Meie Ukraina kongressil kõnet pidamas.
Viktor Juštšenko Meie Ukraina kongressil kõnet pidamas. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko kutsus konstitutsioonipäeva puhul tehtud pöördumises muutma riigi põhiseadust veel enne tuleva aasta 17. jaanuaril toimuvaid


«Ma tahaksin, et põhiseadus kiidetaks heaks mitte kellegi jaoks, mitte valimiste jaoks, vaid teie poolt, teie jaoks ja aastateks. Just seetõttu peab teie arvamus põhiseadusest kõlama veel enne valimistulemusi,» osutatakse riigipea koduleheküljel avaldatud teates.

Juštšenko nimetas põhiseadust «suureks rahvuslikuks šansiks».

«Ma pakun vabaduse ja korra põhiseadust. Pakun avatult, teie targale otsustusele. Pakun otseseid mehhanisme, garanteerimaks õigusi ja vabadusi. Pakun konkreetset viisi, kuidas muuta sõltumatuks ja efektiivseks kohut ja õiguskaitsjaid,» sõnas president.

«Pakun regioonidele ammendavate õiguste andmist. Mitte keskus, vaid teie, iga kohalik kogukond peate vastutustundlikult määrama, kuidas oma territooriumi heakorrastada ja milliseid koole, haiglaid ja teid ehitada,» lisas riigipea.

«Ma pakun projekti, mis korrastab riigi juhtimist selgelt ja läbipaistvalt, tugevdab võimu ja kaitseb teie võõrandamatut õigust seda valida, kontrollida ja vahetada. Ma pakun dokumenti, mis avab meile tee Euroopa Liitu,» kuulutas Juštšenko, kes teatas laupäeval kavatsusest uuesti presidendiks kandideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles