Saakašvili vahetas kaitseministri välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia uus kaitseminister Batšo Ahhalaia.
Gruusia uus kaitseminister Batšo Ahhalaia. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia president Mihheil Saakašvili vahetas täna kaitseminister David Sihhuralidze tema asetäitja vastu.


Saakašvili teatas teleavalduses, et Sihharulidzest saab presidendi nõunik ja tema kohale asub 29-aastane Batšo Ahhalaia.

President lisas, et ei ole rahul aasta ametis olla jõudnud ministri tööga relvajõudude lahinguvalmiduse tagamiseks.

«Ma ei saa pidada meie relvajõudude lahinguvalmidust täiesti rahuldavaks,» ütles ta. «Selles osas tuleb märksa enam ära teha ja ministeeriumi poolt on vaja palju kõvemat kätt.»

President lisas, et Gruusia jätkab relvajõudude ülesehitamist ja jääb truuks eesmärgile jõuda vastavusse NATO sõjaliste standarditega, et ühel päeval alliansiga liituda.

«Me oleme riik, kes soovib rahu..., aga et oleks rahu, peame me pidevalt suurendama oma lahinguvalmidust ja edendama pidevalt oma relvajõude.»

Sihharulidze, endine Gruusia suursaadik Washingtonis, nimetati kaitseministriks detsembris augustisõjale järgnenud valitsusremondi käigus.

Gruusia ajakirjandus on kaitseministri väljavahetamise võimalustega spekuleerinud juba mõnda aega ning viidanud võimuvõitlusele Ahhalaiaga, kes olevat mõjuvõimsa siseministri Vano Merabišvili lähedane liitlane.

Ahhalaia töötas rooside revolutsiooni ajal Gruusia õigusvahemehe büroos. Hiljem määrati ta kinnipidamisameti ülemaks.

Opositsioon ei ole kaitseministri väljavahetamist veel kommenteerinud, ent varem on opositsioon Ahhalaiat korduvalt ägedalt kritiseerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles