Lipponen lubas Nord Streami lubadega tegelevaid ametnikke mitte mõjutada

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami üks osapooltest on Vene gaasimonopol Gazprom. Pildil on Gazpromi peahoone Moskvas
Nord Streami üks osapooltest on Vene gaasimonopol Gazprom. Pildil on Gazpromi peahoone Moskvas Foto: Reuters / Scanpix

Gaasikonsortsiumi Nord Stream konsultandist Soome ekspeaminister Paavo Lipponen lubas torujuhtme keskkonnaküsimustega tegelevate ametnike töösse mitte sekkuda.

Lipponen lubas ametnike selga taga mitte piiluda ja hoiduda juhendamast valitsust, kes Soome osas langetab otsuse torustiku ehitusloa küsimuses, vahendas

YLE24.

Venemaalt Saksamaale suunduv gaasitorustik läbiks Soome territoriaalvett ja avaldaks olulist mõju keskkonnale mere põhjas.

Soome pole seni osalenud mitte üheski nii suures mere põhjaga seotud ehitusprojektis.

Keskkonnaametnike, konsortsiumi ja konsultant Lipponeni sõnul jääb rahvusvaheliste lepingute, riiklike seadusandluste ja äriõiguse jaoks piisavalt tõlgendusruumi.

Näiteks Nord Streami Kotkasse kavandatava torude töötlemistehase ehitamine on mitme kuu võrra edasi nihkunud. Selle põhjuseks on Soome suutmatus võtta seisukoht küsimuses, kas tehase ehitust tuleks vaagida kogu torustiku keskkonnamõjude hindamise osana või mitte.

Torustiku detailid jõudsid Kotkasse Mussalo sadamasse juba juuni alguses.

Parlamendi endise esimehe Lipponeni astumine Nord Streami teenistusse tekitas Soome poliitikute hulgas vastakaid arvamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles