Austraalia kohus mõistis terrorismis süüdi kuus moslemit

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdul Benbrika.
Abdul Benbrika. Foto: farisqc.observationdeck.org

Austraalia kohus mõistis kuus moslemit süüdi terroriakti kavandamise eest, millega sooviti avaldada Austraalia valitsusele survet vägede välja toomiseks Iraagist.


Prokuratuur soovis esitada süüdistust 12 isikule, kuid vandemehed mõistsid esialgu süüdi moslemi õpetlase ja viis tema järglast. Kohus vabastas süüdistustest neli kahtlusalust ning lükkas kuu aega edasi kahe kinnipeetava kohtuprotsessi, vahendas Reuters.

Victoria osariigi ülemkohus leidis, et süüdimõistetud isikud soovisid 2005. aastal toimunud Austraalia jalgpalliliiga finaalkohtumise ajal korraldada staadionil terrorirünnaku. Staadionil viibis jalgpallimatši ajal 97 000 inimest.

Süüdimõistetute hulgas oli ka 48-aastane islamiõpetlane Abdul Benbrika, teise nimega Abu Bakr, on avalikult kuulutanud ka oma toetust vägivaldsele džihaadile. 

Prokuratuur esitas 12 kohtualusele süüdistuse terroristlikusse organisatsiooni kuulumises ja kavas kasutada rünnakus lõhkeainet või käsirelvi. Süüaluste advokaadid lükkasid kõik süüdistused tagasi.

Austraalia pinnal pole rahuajal toimunud ühtki suurt rünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles