Trump kasutas Orlando veresauna kohe oma kampaanias ära (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: AP / Scanpix

USA vabariiklaste eeldatav presidendikandidaat Donald Trump kasutas Orlando veresauna pühapäeval kohe oma valimiskampaanias ära.

Ajalehes Washington Post tehtud avalduses andis Trump mõista, et tema on parim kandidaat ära hoidmaks uusi terroriakte.

"Tänases kõnes ei soostunud president (Barack) Obama isegi kasutama sõnu radikaalne islam. Ta peaks ainuüksi sel põhjusel ameti maha panema," kirjutas Trump.

"Kui (demokraatide peaaegu kindel presidendikandidaat) Hillary Clinton ei suuda pärast seda rünnakut ikka veel öelda radikaalne islam, siis peaks ta presidendivalimistest kõrvale jääma," lisas ta.

Trump nimetas avalduses Orlando tulistajat äärmuslikuks islamiterroristiks ning tema korraldatud veresauna rängimaks terroriaktiks USA-s pärast 2001. aasta 11. septembri rünnakuid.

"Ütlesin, et midagi sellist juhtub, kuna meie liidrid on nõrgad - ja asjad lähevad aina halvemaks. Ma püüan päästa nii inimelusid kui hoida ära järgmist terrorirünnakut," kuulutas Trump.

Trump hirmutas valijaid, öeldes, et Hillary Clinton soovib tuua USA-sse varasemast palju rohkem migrante Lähis-Idast.

"Meil ei ole mingit võimalust uurida nende tausta, maksta nendele siia tulemise eest või takistada nende järeltulijaid radikaliseerumast," väitis Trump.

Ta õhutas ka hirmu migrantide suhtes, kirjutades, et 2001. aasta 11. septembri terroriaktide järel olid sajad sisserändajad ja nende järeltulijad seotud terrorismiga USA-s.

Orlando geiklubis hukkus pühapäeval tulistamises vähemalt 50 ja sai haavata 53 inimest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles