Venezuelas suleti McDonald’si restoranid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuelas suleti ajutiselt kõik McDonald'si restoranid.
Venezuelas suleti ajutiselt kõik McDonald'si restoranid. Foto: AP / Scanpix

Washingtoniga vaenujalal olev Venezuela vasakpoolne valitsus otsustas sel nädalal ajutiselt sulgeda kõik McDonald’si kiirtoidu müügipunktile, tuues põhjuseks ettevõtte ebakorrapärase arvepidamise maksude maksmisel.

Venezuela maksuameti juht teatas neljapäeval, et USA kompanii raamatupidamises on mittevastavusi ning sellest tulenevalt kehtib firmale esialgu kahe ööpäeva pikkune tegutsemiskeeld, vahendas BBC News. McDonalds’il on riigis 115 müügipunkti.

Venezuela vasakpoolne president Hugo Chávez on kõikjal tuntud oma USA-vastaste loosungitega ning mõlemad riigid saatsid alles eelmisel kuul vastastikku maalt välja diplomaate. Pikemat aega on rünnaku all olnud USA naftakompaniid, mille kohapealseid varasid ja tegevust riigistatakse.

Chávez on oma kümneaastase võimuperioodi jooksul tõstnud märgatavalt makse ning sulgeb sageli ajutiselt firmasid, mida ta süüdistab nende mittetasumises. Hiljuti tabas sama saatus näiteks ka karastusjookide gigandi Pepsi kohalikku konsortsiumi.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles