Välismaa lühiuudised 07.03.

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia välisminister Didier Reynders.
Belgia välisminister Didier Reynders. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Trump allkirjastas uue immigratsioonimääruse

Donald Trump allkirjastas eile muudetud immigratsioonimääruse, mille esialgse versiooni föderaalkohtud tõkestasid. Määrus jõustub 16. märtsil.

Trumpi immigratsioonimääruse algversioon sulges ajutiselt USA piirid kõigile põgenikele ja seitsme moslemiriigi kodanikele. Muudetud kujul peatab määrus ajutiselt USAsse pääsu kuue moslemiriigi kodanikel, kes taotlevad uut viisat, kehtiva viisaga isikutele reisimiseks takistusi ei tehta.

90-päevane sisenemiskeeld Sudaani, Süüria, Iraani, Liibüa, Somaalia ja Jeemeni kodanikele ei kehti nende suhtes, kellel on olemas kehtiv viisa. Lisaks kõrvaldas Valge Maja Pentagoni ja välisministeeriumi survel sisenemiskeeluga riikide nimekirjast Iraagi.

AFP/AP/BNS

EL toetab sõjalise juhtimisstruktuuri loomist

Euroopa Liidu välis- ja kaitseministrid kiitsid eile heaks plaani luua sõjaline juhtimisstruktuur MPCC, mis koordineeriks bloki julgeolekuoperatsioone välismaal. ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini sõnas, et peakorter võimaldab senisest tõhusamat lähenemist pooleliolevatele sõjalistele väljaõppemissioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles