Erdoğan: Holland kaotas Türgi kui sõbra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan selle kuu alguses Istanbulis miitingul kõnet pidamas.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan selle kuu alguses Istanbulis miitingul kõnet pidamas. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles täna Hollandi peaministrile Mark Ruttele, et too on parlamendivalimiste võidust hoolimata jäänud ilma Türgist kui sõbrast.

«Hei, Rutte! Te tulite valimistel esimeseks parteiks, kuid võtke teadmiseks – Türgi kui sõbra olete te kaotanud,» ütles Erdoğan televisioonis edastatud kõnes.

Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu oli varem öelnud, et immigrantidevastasel Geert Wildersil ja Ruttel ei ole mingit vahet.

Çavuşoğlu prognoosis ka, et Euroopas algavad paremäärmusluses tõusuga ususõjad.

Türgi ja Euroopa on diplomaatilises tülis sestsaadik, kui Holland ja Saksamaa takistasid Türgi ministritel pidamast kihutuskoosolekuid Erdoğani võimupiiride laiendamise üle peetava referendumi eel.

Erdoğan naeruvääristas Ruttet, kes Türgi ametiisikute sõnul oli öelnud peaminister Binali Yıldırımile, et pooled võivad oma erimeelsused õhtusöögilaua taga siluda.

«Ta ütles, et me võime korraldada valimiste järel õhtusöögi peaministriga. Ei ole sellist peaministrit. Te olete kaotanud Türgi,» lausus Erdoğan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles