Venemaa müüs mullu relvi 15 miljardi dollari eest

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvad
Relvad Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS

Venemaa müüs mullu relvi 15 miljardi USA dollari eest, säilitades 2016. aasta taseme, ütles kolmapäeval riikliku relvakaubanduskontserni juht.

«2017. aastal allkirjastas Rosoboronexport lepinguid umbes 15 miljardi dollari eest klientidega 53 riigist,» märkis agentuuri juht Aleksander Mihhejev.

Tema sõnul näitavad tulemused, et Venemaa on säilitanud oma positsiooni maailma relvaturul.

Stockholmis asuva relvastuskontrolli uuringute instituudi SIPRI andmetel oli aastatel 2012-2016 maailma suurim relvaeksportöör USA, kellele kuulus 33 protsenti turust. Järgnesid Venemaa 23, Hiina 6,2 ja Prantsusmaa 6 protsendiga.

Venemaa on olnud kauaaegne India ja Hiina varustaja relvadega, kuid viimastel aastatel on suur kogus relvastust tarnitud ka Süüria režiimile.

Mihhejev ütles, et vaatamata mitmete lääneriikide enneolematule survele ja ebaõiglaste meetodite kasutamisele konkureerimisel on Venemaa suutnud siseneda uutele turgudele.

Ta ütles, et Venemaa on saanud «teatud hulga uusi kliente Aasia Vaikse ookeani regioonis ja Lähis-Idas», kuid ei nimetanud konkreetselt ühtegi riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles