Berlusconi: Viie Tähe Liikumise liikmeid palkaks ma vaid tualette koristama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi Molise provintsis kampaaiat tegemas.
Silvio Berlusconi Molise provintsis kampaaiat tegemas. Foto: Giuseppe Terrigno / LaPresse / Scanpix

Endine Itaalia peaminister Silvio Berlusconi tegi lõpu lootustele moodustada koalitsiooni tema juhitava parempoolse liidu ning populistliku Viie Tähe Liikumise vahel, kui ta nimetas valimised võitnud erakonda ohuks kogu riigile ja selle liikmeid vaid koristajateks kõlbulikeks.

Berlusconi ja tema liitlased, nende seas paremäärmuslik Liiga (Lega) võitsid üheskoos märtsis toimunud valimistel parlamendis enim kohti, kuid suurima toetuse kogus parteidest Viie Tähe Liikumine.

Samas ei saanu ei parempoolne valimisliit ega Viie Tähe Liikumine piisavalt kohti, et valitseda üksi ning presidendi Sergio Mattarella senised katsed sundida osapooli moodustama koalitsiooni pole tulemust andnud.

Kuna mitmed parteid on keeldunud koostööst üksteisega, on valitsuskõnelused ummikus. President kaalub eeloleval nädalavahetusel võimalusi, kuidas edasi liikuda.

Viie Tähe Liikumine, kes lubas valimiste eel juurida Itaaliast välja korruptsiooni, on valmis minema valitsusse Liigaga, kuid ei soovi võimu juures näha viimase partnerit Berlusconit.

Kui veel selle nädala esimesel poolel ütles Berlusconi, et tema jaoks ei ole probleem teha koostööd Viie Tähe Liikumisega, siis täna ründas ta parteid vihaselt ning kustus oma liitlasi mõtlema järele oma varasema lubaduse üle mitte teha koostööd valimised kaotanud vasaktsentristidega.

«Viie Tähe Liikumine on ohuks riigile. See pole demokraatlik partei, see on töötute partei,» ütles Berlusconi külaskäigu ajal Molise provintsi Lõuna-Itaalias, kus sel nädalavahetusel toimuvad kohalikud valimised.

«Oma ettevõttesse palkaks ma neid tualette koristama,» lisas Berlusconi.

Tema hinnangul tegid itaallased valimistel väga halva valiku ning valimistel kaotanud vasaktsentristlik Demokraatlik Partei oli tema hinnangul valgusaastate jagu parem kui Viie Tähe Liikumine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles