Soros: Ukraina ja Gruusia NATOsse võtmine ei tee nende olukorda turvalisemaks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros
George Soros Foto: Reuters

Filantroop George Sorose arvates ei taga Ukraina ja Gruusia NATOsse võtmine nende riikide turvalisust, selle tagamiseks oleks vaja sõbralikku ja seaduskuulekat Venemaad.


Sorose sõnul lasti 90ndatel Läänes mööda suur võimalus aidata Venemaal muutuda teistsuguseks riigiks. Tema sõnul oli Venemaal tahtmine muutuda  olemas, kuid lääs ei toetanud seda piisavalt ning seadis Venemaale ainult uusi tingimusi, mida täita.

Kommenteerides majanduskriisi mõju Venemaale, ütles Soros, et see kahjustab peamiselt rikkaid inimesi, kes on Vene börsifirmade omanikud ja vähem neid, kes saavad osa riigi rahavoogudest nagu näiteks maksudest.

Samas nentis Soros, et nafta hinna langemise tõttu kaob Vene võimudel ära üks viis rahva heaolu parandada ja see võib viia kiusatuseni otsida välist konflikti, et rahvast taas enda poolele võita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles