Melbourne tõukas Vancouveri maailma parima linna kohalt

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma kõige elamisväärsem linn Melbourne.
Maailma kõige elamisväärsem linn Melbourne. Foto: Wikipedia.org

Austraalia linn Melbourne kuulutati maailma kõige elamisväärsemaks linnaks.

Pea kümme aastat nimekirja tipus olnud Kanada linn Vancouver jäi sellel aastal Viini järel kolmandale kohale.

Kümnest kõige elamisväärsest kohast asus seitse Austraalias ja Kanadas. Nimekirja allotsas olid Zimbabwe pealinn Harare, Paapua Uus-Guinea pealinn Port Moresby ja Bangladeshi Rahvavabariigi pealinn Dhaka.

Linnu hinnati viies kategoorias – stabiilsus, tervishoid, haridus, infrastruktuur ning kultuur ja keskkond.

Vancouver jäi esikohast ilma, kuna linna infrastruktuuri eest saadavad punktid olid põhilise maantee aeg-ajalise sulgemise tõttu madalamad.

Economist Intelligence Uniti (EIU) korraldatud uuringus selgus veel, et Euroopa linnad olid eurotsooni kriisi tõttu teinud kerge tagasilanguse ja araabia kevad mõjutas Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika linnade reitingut.

«Kuigi Austraalia dollari tugev kurss on tõstnud elukallidust, muudavad muud faktorid sealsed linnad väga elamisväärseks,» seisis aruande toimetaja Jon Copestake’i tehtud avalduses, vahendab BBC.

Linnu hinnati sajapunktisel skaalal. Aruande koostajad tõid eraldi välja, et kümne nimekirja tipus olnud linna punktisumma erines vaid 1,8 protsendi võrra.  

2011. aasta kõige elamisväärsemate linnad:

1. Melbourne

2. Viin

3. Vancouver

4. Toronto

5. Calgary

6. Sydney

7. Helsinki.

8. Perth

9. Adelaide

10. Auckland

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles