Soome Varma maksis viis aastat pensioni surnud mehele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees eurodega
Mees eurodega Foto: SCANPIX

Soome pensionikindlustusamet Varma maksis Portugalis surnud mehele viis aastat tööpensioni, mida kogunes kokku 48 000 eurot.

Mees suri 2004. aasta jaanuaris puhkusereisi ajal Portugalis, kirjutab tänane Helsingin Sanomat. Tema poeg korraldas samas matused, kuid Soome ametivõimudele isa surmast ei teatanud.

Nii jätkas Varma igakuise tööpensioni maksmist 400-900 euro kaupa. Kadunukese poeg kandis raha oma pangakontole ja maksis sellest arveid.

Maksupettust arutas eelmisel nädalal Helsingi ringkonnakohus. Kohus mõistis mehe süüdi ja karistas teda ühe aasta pikkuse tingimisi vangistusega. Lisaks peab ta maksma ebaseaduslikult saadud raha tagasi.

Mees lükkas kohtus tagasi süüdistuse pettuses, kuna oma sõnul oli ta teinud Portugalis kõik vajaliku ja lootnud, et teave isa surmast jõuab ka Soome.

Kohtu hinnangul oleks mees pidanud igakuiste summade laekumise jätkudes mõistma, et Varma jätkas pensioni maksimist infosulu tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles