Sõna «Brexit» kaob Briti valitsuse huulilt (1)

Copy
Sõna «Brexit» Briti lipu taustal.
Sõna «Brexit» Briti lipu taustal. Foto: AFP / Scanpix

Ligi neli aastat pea lakkamatult kõigi suus olnud sõna «Brexit» kaob Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumisega alates veebruarist valitsusliikmete sõnavarast, ütles täna Briti ametiisik. 

Parlament ratifitseerib eeldatavasti peaminister Boris Johnson plaani lahkuda 31. jaanuaril EL-ist. Sellele järgneva üleminekuperioodi jooksul tuleb leppida kokku edasistes suhetes Brüsseliga, aga Johnson ja tema meeskond «Brexiti» sõna enam ei kasuta, rääkis tundmatuks jääda soovinud ametnik.

«Minu huulilt te seda sõna pärast 31. jaanuari enam ei kuule,» kinnitas ta.

Ka Johnson on pärast valimiskampaaniat, kus muust ei räägitudki, «Brexiti» sõna haruharva kuuldavale toonud. Jõululäkituses ta seda ei maininud, uusaastaavalduses siiski korraks.

Ajaleht Sunday Times teatas, et Ühendkuningriigi ja EL-i tulevaste suhete üle läbirääkimisi pidav meeskond hoidub samuti «Brexitit» kasutamast. Ka töörühmast endast räägitakse kui «Euroopa rakkerühmast».

Sõnaraamatukirjastus Collins kuulutas 2016. aastal «Brexiti» aasta sõnaks, selle kasutus tõusis EL-i liikmesuse referendumi ajal ja pärast seda 3400 protsendi võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles