Venemaa süüdistab OSCEd provokatiivses kriitikas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast. Foto: Igor Taro/Postimees

Vene välisministeerium süüdistas täna Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) provokatiivses kriitikas mõrvatud ajakirjaniku Anna Politkovskaja kohtuprotsessi suhtes.

Ministeeriumi sõnul oli OSCE pressiesindaja Miklos Haraszti kriitika kantud selgelt tendentslikust, kui mitte provokatiivsest iseloomust.

Pressiesindaja kommentaar ei kahjusta OSCE mainet mitte üksnes ajakirjandusvabaduse eestseisjana, vaid organisatsiooni tervikuna, teatas Venemaa.

Vene kohus mõistis möödunud nädalal õigeks neli Politkovskaja tapmises süüdistatud meest. Rahvusvahelised meediajärelvalveorganisatsioonid leidsid seepeale, et Venemaal võib ajakirjanikke karistamatult tappa.

«Politkovskaja kohtuasjaga tipneb Vene võimude pikaajaline suutmatus tagada ajakirjanikele ohutus,» ütles Haraszti, kui kolm kuud kestnud kohtuprotsess lõpule jõudis.

Tema sõnul näitas kohtuprotsess, et korruptsiooni ja inimõigusrikkumiste kajastajate tapmine ja kallaletungid jäävad Venemaal sisuliselt karistamata.

Ükski neljast kohtu ette jõudnud isikust ei olnud ka Politkovskaja tegelik tapja ega mõrva tellija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles