Läti seim hääletab justiitsministrikandidaadi üle sellel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti seim hääletab Jānis Bordansi kandidatuuri justiitsministri kohale neljapäeval toimuval erakorralisel istungil, teatas parlamendi pressiteenistus täna.

Läti valitsusliitu kuuluv rahvuslaste ühendus esitas justiitsministrikandidaadiks Bordansi, kes on praegu justiitsministeeriumi parlamendisekretär

Rahvuslased pidid uue ministrikandidaadi esitama, sest erakonna liige Gaidis Bērziņš astus 20. juunil ootamatult tagasi, tuues põhjenduseks erimeelsused peaministri Valdis Dombrovskisega juutide vara tagastamise küsimuses.

Kolm paremtsentristliku koalitsiooni erakonda - Ühtsus, rahvuslased ja Reformipartei - on lubanud Bordansit toetada, mis annaks 100-kohalises seimis 50 häält.

Kuus sõltumatut seadusandjat, kes on koalitsiooni toetanud, ei ole seni lubanud Bordansi poolt hääletada ning kohtuvad temaga esmaspäeval.

Opositsiooniline vasakpartei Üksmeele Keskus, millel on parlamendis 31 kohta, kavatseb Bordansi vastu hääletada.

Opositsioonierakond Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) kavatseb Bordansiga enne otsusele jõudmist kohtuda.

Juristiharidusega Bordans on olnud parlamendiliige, Dombrovskise õigusnõunik ja töötanud prokuratuuris. Ta lahkus 2011. aastal Dombrovskise erakonnast Ühtsus ja astus rahvuslaste ühendusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles