Ping: Mali kriis on üks tõsisemaid Aafrikas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika Liidu komisjoni esimees Jean Ping.
Aafrika Liidu komisjoni esimees Jean Ping. Foto: SCANPIX

Mali praegune kriis on üks tõsisemaid väljakutseid, mis Aafrika mandri ees seisab, ütles Aafrika Liidu komisjoni esimees Jean Ping riigipeade kohtumisel.

«Mali olukord on üks tõsisemaid, millega see manner silmitsi seisab,» ütles Ping kinnisel kohtumisel, mis käsitleb Malit ning Sudaani ja Lõuna-Sudaani vahelisi pingeid.

«Malis tekitatud õhkkond on saanud terrorirühmituste pelgupaigaks... mis kujutab tõsist ohtu regionaalsele rahule ja julgeolekule ja rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule,» ütles Elevandiluuranniku president Alassane Ouattara, kes on AL-i rahu- ja julgeolekunõukogu juht.

Al-Qaedaga seotud islamistid kasutasid ära segadust, mis tekkis Lääne-Aafrika riigis pärast riigipööret, ning vallutasid põhjas mitu olulist linna. Islamistid on tõrjunud tagasi tuareegi mässulised ja kehtestanud ranged islamiseadused. Samuti on nad hävitad ÜRO kultuuripärandi hulka arvatud pühapaiku.

AL-i liidrid toonitasid vajadust Põhja-Malis kord taastada ning möönsid, et olukorda raskendab ajutise presidendi Dioncounda Traore viibimine haiglaravil Pariisis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles