Kreml: meie ei tea Inglismaal teadvusetult leitud topeltagendist midagi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov.
Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Kreml teatas täna, et neil ei ole mingit informatsiooni Suurbritannia heaks töötanud endise Vene spiooni kohta, kes pärast kokkupuudet «tundmatu ainega» on Londonis kriitilises seisundis.

«Me teame, et selline traagiline vahejuhtum aset leidis,» ütles Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov täna ajakirjanikele. «Aga meil ei informatsiooni, mis selle põhjustada võis või mida see inimene tegi.»

Suurbritannia võimud teatasid, et pühapäeva pärastlõunal leiti Londonist 145 kilomeetrit läänes Salisburys ostukeskuse pingilt teadvusetult mees ja naine.

BBC andmeil on tegemist 66-aastase Sergei Skripaliga, kes mõisteti Venemaal 2006. aastal Suurbritannia heaks luuramises 13 aastaks vangi, kuid vabastati USA-Vene spioonivahetuse käigus 2010. aastal. Seejärel sai ta Suurbritannias varjupaiga ja tal on Salisburys elukoht.

«Ei saa mingi reaktsiooniga välja tulla, sest meil ei ole mingit taolist teavet. Te teate, et ta sattus läände mõningate otsuste ja tegude tagajärjel. Ma ei hakka seda kordama,» vastas Peskov ajakirjanike palvele kommenteerida olukorda Skripali ümber.

Küsimusele, kas Moskva on valmis tegema Skripaliga juhtunu uurimises koostööd, vastas Peskov, et Venemaa on koostööle avatud, kuid keegi ei ole vastava palvega nende poole pöördunud.

Keegi ei ole sellise palvega pöördunud, oodakem ära. Moskva on alati koostööks avatud,» ütles Peskov ajakirjanikele.

Tal ei olnud ka teavet, kas Venemaal algatatakse kriminaalasi Skripali kui Vene kodaniku tapmise katse kohta välismaal.

"Ma lihtsalt ei tea, seetõttu ei saa teie küsimusele vastata," vastas riigipea pressisekretär.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles