Kohus mõistis Saksa reservväelase süüdi Venemaa heaks luuramises

Copy
Bundeswehri mundrid 5. mai 2015.
Bundeswehri mundrid 5. mai 2015. Foto: Gerhard Leber/Imago Stock&people Via Www.imago-images.de/Scanpix

Saksa kohus mõistis täna erusõjaväelasele tingimisi karistuse teabe edastamise eest Vene luureteenistustele ajal, mil ta töötas reservohvitserina Saksa armees.

Kohus leidis, et 65-aastane Ralph G. on süüdi vene kontaktidele teabe edastamises Bundeswehri siseelu kohta ajavahemikus 2014 kuni 2020.

Düsseldorfi kohus mõistis talle karistuseks tingimisi ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse, märkides, et mees tunnistas end süüdi ning tal puudusid varasemalt karistused.

Kohtumaterjalide kohaselt oli Ralph G. kontaktis Vene sõjaväeluure mitme liikmega, kes töötasid Venemaa Berliini suursaatkonnas sõjaväeliste atašeedena, andes neile «suure arvu dokumente ja informatsiooni bundeswehri reservistide süsteemi kohta Saksamaal».

Samuti andis ta infot Moskva vastu kehtestatud majanduslike sanktsioonide mõju kohta 2014. aastal ja Nord Stream 2 gaasitrassi projekti kohta.

Kohtu kohaselt oli Ralph G. reservkolonelleitnant, kes töötas ka müügijuhina Erhrathi linnas ning kuulus mitme Saksa ettevõtte nõukogusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles